Kunstroute rondje Watertoren Schimmert

Toegevoegd 11 maanden 2 weken geleden

Bron: http://www.andrekok.nl/

André Kok is direct na zijn afstuderen doorgegaan met het maken van tekeningen, schilderijen en grafiek.

De kunstenaar heeft een sterke binding met de natuur. Veel voorkomende motieven zijn bomen en gebergtes; inspiraties die zijn opgedaan tijdens trektochten door de Alpen, Pyreneeën en Dolomieten en tijdens talloze wandelingen in het Limburgse landschap.

Het werk is dan weer figuratief, dan weer puur abstract, soms ontstaat er een combinatie van figuratieve en abstracte vormen. In de laatste jaren is er een tendens naar abstracter werk. De werken hebben steeds een sterke emotionele lading: emoties die ontstaan door zijn persoonlijke beleving van menselijke interacties, beschouwing van mens en wereld en beschouwing van de natuur. Dit uit zich doorgaans in een uitbundig kleurgebruik en in een krachtige, expressieve lijnvoering.

De schilderijen zijn gemaakt op linnen. André schildert veel met zijn handen. Tijdens het proces wordt het schilderij ook vaak ondersteboven gehouden. In het recente werk zijn vaak weerspiegelingen van bomen in water te zien. Deze schilderijen zijn ook te zien tijdens ‘Rondje watertoren’.

Category: 
Tags: 
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes en achtergronden

Scroll to top