Kunstroute rondje Watertoren Schimmert

Toegevoegd 1 jaar 3 maanden geleden

Bron: http://www.clemens-bindels-art.nl/

Voor mij is een schilderij een voorstelling in verf, geen afbeelding van de werkelijkheid. Toch wil ik een eigen werkelijkheid tonen, maar niet de verf en het doek te vergeten.
De scheidslijn tussen figuratie en abstractie is dan ook nooit dezelfde, de ene keer is de neiging naar figuratie groter en dan weer is de neiging naar abstrahering korter bij. Het omslagpunt tussen beide heeft mijn grootste interesse.
Schilderen is voor mij dan ook het scheppen van een illusie, alleen blijft de vraag hoe ver wil ik daar in gaan en dat maakt nu juist de uitdaging alleen maar groter.
Het proces van abstrahering te onderwerpen, en binnen de kaders van het doek naar evenwicht, vorm, kleur en compositie te blijven zoeken, geeft als uiteindelijk resultaat een laag over laag opgebouwd werk met vlotte penseelstreken en of paletmestechniek, glaceertechniek, textuurtechniek, kras- lijntechnieken.
De mentors Dre Houben, Ger Kokkelmans+, Toos van Alphen en mijn eerdere opleidingen toegepaste kunsten op het gebied van decoratietechnieken, standbouw en winkelinterieurstyling stonden aan de basis van aangehaalde zoektochten. ( en dit zoeken gaat nog steeds door…….) .

Category: 
Tags: 
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes en achtergronden

Scroll to top