Kunstroute rondje Watertoren Schimmert

Toegevoegd 11 maanden 2 weken geleden

Bron: http://www.hbtewierik.nl/

Hans en Bernadette te Wierik zijn een kunstenaars echtpaar dat al sinds 1996 beelden en sculpturen maakt in hun atelier in Herten; het werk past goed bij elkaar ondanks ieders aparte stijl.   

Bernadette te Wierik
Bernadette ontleent haar thema’s aan haar directe omgeving. Mensen vormen daarbij haar belangrijkste inspiratie bron. De mens enerzijds in al zijn verscheidenheid anderzijds in een geheel eigen stijl. Ze maakt voornamelijk vrouwen figuren omdat ze sierlijk zijn. Ze kijkt naar hun uitdrukkingen, de kleding, hoe ze zich gedragen, hun houding, hun gebaren. Soms brutaal, gênant, arrogant of soms kijken ze wulps de wereld in. Wat Bernadette krijgt te horen van de mensen is dat iedereen er zo vrolijk van wordt.
Gezin en relaties zijn ook in haar wereld van belang. Elk beeld is een unica. Ze legt er graag de emotie in en vooral de liefde en rust in het gezin.

Hans te Wierik
Hans maakt zowel abstracte sculpturen als ook abstraherende beelden waar vaak de relatiesfeer in afgebeeld is.De sculpturen die Hans maakt, hebben bijna allemaal vrije ruimtes waardoor ze een eenheid vormen met zowel voor- als achtergrond. Een vrije ruimte kan op zich evenveel vormbetekenis hebben als een vaste massa.
De vrije ruimtes in zijn beelden voegen een extra dimensie er aan toe waardoor het beeld van elke zijde een andere vorm krijgt.

Category: 
Tags: 
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes en achtergronden

Scroll to top