Kunstroute rondje Watertoren Schimmert

Toegevoegd 11 maanden 2 weken geleden

Mijn naam is Henny Dullens-Theunissen, geboren in Geleen ( 1948) alwaar ik ook mijn jeugd heb doorgebracht.

In 1972 ben ik getrouwd en naar IJsselstein verhuisd, daar woon  ik nog steeds met mijn man.

Na een carrière  van  ruim 37 jaar in het onderwijs als wiskundelerares, ben ik me gaan oriënteren op het maken van quilts.

Daartoe heb ik een basiscursus patchwork gevolge bij Marina Fluit in Den Dolder ( 2009-2010). Mijn enthousiasme is daardoor alleen maar groter geworden. Zodoende heb ik sindsdien nog vele workshops gevolgd bij o.a. Sue Daley ( uit  Australië) , Babette van Hattem ( uit Italië), Jaqueline de Jonge (  uit Nederland) , Paula Nadelstern (  uit New York), Ineke Vaillant ( uit Nederland) en Willyne Hammerstein ( uit Nederland).

Hierdoor heb ik uitgebreid kennis kunnen nemen van veel verschillende technieken die gebruikt worden bij het patchwork.

Bij het toepassen van deze technieken en vooral bij het ‘construeren’ van de diverse composities heb ik goed gebruik kunnen maken van mijn wiskundige achtergrond. Het ‘spelen’ met geometrische figuren en vormen heeft mij dermate geboeid dat ik deze kennis/kunde heb omgezet in het werken met gekleurde vlakken. Het resultaat hiervan is duidelijk te zien in de getoonde quilts.

Na enkele jaren als ‘kijker’ te hebben deelgenomen aan de Kunstroute Rondje Watertoren Schimmert, mag ik dit jaar voor de derde keer eigen werk laten zien, iets wat ik op zich een hele eer vind.

Category: 
Tags: 
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes en achtergronden

Scroll to top