Kunstroute rondje Watertoren Schimmert

Nieuwsbrief 10, 2017

 

 

 

Nieuwsbrief  15-4-2017

   
 
 

 

 

Over twee weken is het zover, dan staat Schimmert weer bol van de kunst. Met verrassende nieuwe deelnemers, zoals de Limburgse Kunstkring en ook prachtige nieuwe locaties zoals herenhoeve Bockhof. De route is iets ingekort, maar daar staat tegenover dat je letterlijk twee rondjes kunt lopen. Startend vanaf de watertoren loop je bijvoorbeeld een rondje Groot en Klein Haasdal of precies de andere kant op, via de Hoofdstraat, Mareweg en Achter Schimmert weer terug. Tussendoor zijn er genoeg plaatsen waar je even kunt pauzeren en bijkomen. Kunstroute Rondje Watertoren is eigenlijk gewoon een dagje uit en puur genieten. Nu alleen nog een lentezon en het evenement kan niet meer stuk.

 
 

 

Kunst van afval

Plastic zakjes, flesjes, bekertjes, blikjes, het is ongelooflijk hoeveel afval we met z’n allen produceren. Pas als je al dat plastic een maand verzamelt en op een berg gooit, schrik je van de hoeveelheid. Kunstenaar Tessie Crombach wil met haar Trash Art mensen bewust maken van het probleem en hun rol in het recycleproces.

leest u verder...

Limburgse Kunstkring in watertoren

Ook dit jaar is de watertoren het middelpunt van de kunstroute. Net als vorig jaar mogen we de hele toren ‘behangen’ met kunst. Die eer is aan de Limburgse Kunstkring. Het past ook wel voor een kunstenaarscollectief dat is opgericht in 1910 om te exposeren in een toren die zich met 90 levensjaren ook al een oud besje mag noemen.

Lees verder

Friese roots in Limburgs Rondje

Al zo’n 17 jaar woont de familie Heeren in Schimmert in de oude boerderij op Nieuwstraat nummer 15. “‘Mooi wonen’, dat was ons criterium toen we naar een huis zochten. En dat mooi wonen was voor ons in Zuid Limburg”, zo vertelt Elske Heeren. Elske is geboren en getogen Friezin uit de omgeving van Heerenveen, maar helemaal ingeburgerd in ons mooie Limburgse dorp.

Lees verder

 
   

Stuur deze nieuwsbrief aub zoveel mogelijk door in uw eigen netwerk.

 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes en achtergronden

Scroll to top