Kunstroute rondje Watertoren Schimmert

Toegevoegd 11 maanden 2 dagen geleden

Ik ben op 19 februari 1942 in Schimmert geboren als zoveelste kind in het uit eindelijk 13 kinderen tellende gezin van P. Soons-Eurelings aan de Hoofdstraat. Mijn ouders zijn inmiddels overleden, alsmede ook 3 broers en een zus. Vele familieleden, waaronder heel wat neven en nichten wonen nog in Schimmert en omgeving.

Na de lagere- en middelbare school vertrok ik omstreeks 1964 naar Nijmegen. Trouwde in 1967 met Ileke . Na mijn studie en werkzame leven als advocaat in Nijmegen en omstreken, stopte ik in 2005 met werken en begon aan de rest van mijn leven met diverse onverplichte werkzaamheden.

Zo maakte ik omstreeks 2011 kennis met John van Schipstal, die in Cuijk onder de naam  “Nature Art” een beeldhouwwerkplaats runt.  De visie van “Nature Art” is -in het kort- om met zo min mogelijk ingrepen in natuurlijk materiaal, hout en steen, een zo groot mogelijk effect van verwondering en expressie te bereiken en/of door eenvoudige creatieve toepassingen natuurlijk materiaal te transformeren in kunstobjecten.

John was vorig jaar al deelnemer aan de kunstroute en heeft een goede herinnering aan Schimmert overgehouden. Dit jaar zal hij ook weer gehoor geven aan de uitnodiging. Hij heeft mij gevraagd samen met hem in te schrijven.

Ik maak houtsculpturen van diverse aard en omvang en volg daarbij zo veel mogelijk de visie van “nature Art”, zoals hierboven omschreven. Veelal probeer ik reeds gebruikt en afgedankt hout een “tweede leven” te geven. 

Category: 
Tags: 
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes en achtergronden

Scroll to top