Kunstroute rondje Watertoren Schimmert

Toegevoegd 11 maanden 21 uur geleden

Bron: http://www.treessimons.com/

Trees Simons ( 1956) woonachtig te Reuver volgde de opleiding creatieve handvaardigheid en is afgestudeerd aan het Textiel Instituut Henri Story te Gent (B).  Specialiteit- weefsels. Via de textielkunst en het jarenlang werken met vele materialen specialiseerde zij zich in het creëren van uniek vormgegeven bronzen beelden. Bronssculpturen waarbij de vrouw centraal staat. De vrouw als vormgeefster, mooi door eenvoud, elegantie en met een vleug abstractie. Deze elementen zijn aanwezig in mijn sculpturen en worden versterkt door toevoeging van een extra element, verfijnd, grof, bewegend, stil.
Een sculptuur maak ik altijd van 'boetseerwas', dat vervolgens cire perdue in brons gegoten wordt. (de verloren was methode)
Na het gieten werk ik de ruwe vorm altijd zelf helemaal af. Dus kappen, schuren, frezen en polijsten. Als laatste breng ik de patina aan in een passende kleuren combinatie. Door de afwerking geheel in eigen hand te houden komen creativiteit en vakmanschap samen waardoor elk bronzen sculptuur de stijl en schoonheid krijgt zoals door mij bedoeld.

Category: 
Tags: 
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes en achtergronden

Scroll to top