Kunstroute rondje Watertoren Schimmert

Toegevoegd 11 maanden 6 dagen geleden

Bron: http://www.felixwijns.com

Felix Wijns studeerde in 1982 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht waar hij de opleiding Monumentale Vormgeving volgde.

Sindsdien is zijn grote passie het schilderen en fotograferen van landschappen. Niet alleen de landschappen in zijn directe omgeving maar ook de ruige, ongerepte  en bergachtige gebieden inspireren hem.  

Sinds 2014 is Felix ook begonnen met het maken van glasobjecten. Deze ontstaan door het fusen, het smelten onder hoge temperatuur van verschillende lagen glas, op elkaar en in elkaar. Het glas wordt tevens beschilderd met gekleurde glaspoeders en glasverf, die bij het verhitten in de oven samenvloeien. Naast het maken van zgn. Zonneschijven, laat hij zich ook inspireren door thema’s uit de oudheid, zoals de Vikingcultuur en voorstellingen uit het Oude Egypte. Op een bijzondere manier geeft hij  deze voorstellingen in glas weer. Tijdens de Kunstroute Rondje Watertoren zal hij een aantal van deze glasobjecten exposeren.

Naast het schilderen, fotograferen en glasfusen, houdt hij zich ook al jarenlang bezig met het ontwerpen en in opdracht uitvoeren en restaureren van glas in lood ramen.

 

Category: 
Tags: 
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes en achtergronden

Scroll to top