Kunstroute rondje Watertoren Schimmert

Toegevoegd 1 jaar 2 maanden geleden

Bron: https://marietaelmans.jimdo.com/

Mijn naam is Mariet Aelmans. Ik ben geboren in 1947 in Beek. Creativiteit heeft altijd al in mijn bloed gezeten en nadat ik in 2007 het beeldhouwen heb ontdekt heeft het me niet meer losgelaten. Mijn eerste beeld was een pinguin van serpetijnsteen. Sindsdien zijn vele steensoorten door mijn handen gegaan en heb ik een grote diversiteit aan creatie gemaakt.
Ik heb geen voorkeur voor een thema of een steensoort. Er bevinden zich veel dier- en mensfiguren van serpetijn, speksteen, opaal, graniet, marmer en mergel in mijn assortiment.
In het begin volgde ik wel eens een cursus maar het meeste heb ik geleerd door nieuwe dingen zelf uit te proberen en me laten verassen door het eindresultaat.
Mijn uitgangspunt is altijd de vorm van de steen. Kijkend naar de steen komt het idee voor nieuw beeld vanzelf. Of zoals een Afrikaanse beeldhouwer een stegen mij zei: "Let the stone speak for it self "
Ik werk regelmatig alleen, maar het doet me plezier dat ik mijn hobby kan delen met een aantal gelijkgestemden. Elke woensdagmiddag komen we bij mij thuis bij elkaar om elk vanuit onze eigen stijl iets te creëren. Behalve dat we van elkaar leren is het ook nog eens heel gezellig.

Category: 
Tags: 
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes en achtergronden

Scroll to top