Kunstroute rondje Watertoren Schimmert

Het grote thema in mijn werk is altijd de mens. Mijn keramische en bronzen beelden bestaan meestal uit mannen en vrouwen, vaak overdreven rond, die innerlijk van elkaar houden.

2018

Ik combineer mijn voorliefde voor mooie vormen, opgedaan gedurende jaren van beeldhouwen en boetseren, met het vakmanschap dat bij het creëren van een sieraad komt kijken.

2018

Schilderkunst met houtbewerkingen

2018

Mijn werk is figuratief, extravert en "aaibaar" met af en toe een stukje humor. Het kernwoord is puur; het motto is: “what you see is what you get”.

2017

Achter de draaischijf vergeet ik al snel de tijd. Draaien is voor mij een ontspannende bezigheid. Het zien hoe iets onder je handen ontstaat is geweldig.

2018

De kunst van Ton van der Werf is ook de kunst van het zwerven.

2018
Lokatie 1

Het werk van Robin Knollmüller, Urban exploring-Fotografie, is onderdeel van de expositie Smaak! in de Watertoren.

2018

Moderne en strakke vormgeving typeert de stijl van het werk, evenals de inrichting van de galerie.

2018

Armand Naebers is geboren en getogen in Hoensbroek. Daar werkt hij al 25 jaar als beeldend kunstenaar. Hij is volledig autodidactisch, maakt voornamelijk bronzen beelden.

2018

Jolanda is afgestudeerd aan de Lerarenopleiding Handvaardigheid HBO te Nijmegen met als specialisatie Keramiek. Ze is nu 

2018

Mijn beelden zijn uniek door hun structuur, lijnenspel, kleur en vorm; het  kappen, raspen, schuren en polijsten is uitdagend en het resultaat is dus altijd weer verrassend.

2018

​Het stevige glazuren van de klei en het door elkaar gebruiken van kleuren op niet strak afgewerkte werken, benadrukken het loslaten van grenzen.

2018

De schalen, kandelaars, vazen, dieren enz. zijn opgebouwd uit platen klei en worden vervolgens zeer kleurrijk,  met stippen, strepen en ook wel met zilver- en goudaccenten geglazuurd. Humor speelt in mijn werk een grote rol.

2018
Pleisterplaatsen zijn te herkennen aan onderstaande banner


 

Graag schilder ik  portretten of model, maar soms laat ik me door mooie landschappen verleiden.

2018

Het liefst schildert Wietske op grotere doeken in acryl met gemengde technieken en houdt van reliëf in haar werken. Haar schilderijen zijn voornamelijk abstract, expressionistisch en non-figuratief van aard.

2018

Jarenlange ervaring in tekenen en schilderen naar model worden zichtbaar in brons, steen en andere materialen.

2018

Op dit moment ben ik gefascineerd door bomen, golven, takken....... licht, ritmes.

2018
Lokatie 1

Mprins Creative Design | Ontwerpbureau voor creatieve offline en online communicatie & grafisch ontwerp

2018

Mijn werken bestaan uit keramiek, kleurrijke beelden op ijzeren statieven voor binnen en buitenshuis, eigen ontwerp.

2018

Ik ben Alies Koenen. Juweelkunstenaar & Edelsmid met een eigen atelier in het voormalige monumentale Bisschoppelijke College te Sittard.
Ik vervaardig sieraden en objecten uit edelmetalen, vaak gecombineerd met een andere materiaal zoals papierporselein, plexiglas enzovoort.

2018

Inkie en Toine maken sinds 2003 grafisch werk, voornamelijk etsen.

2018

Mijn inspiratie is divers. In eerste instantie is dat kleur. Kleur is heel belangrijk voor mij. Verder kunnen beelden uit mijn directe omgeving, die van iets verder weg of een combinatie daarvan tot een schilderij leiden. Ook het proces zelf is een factor in het tot stand komen van een schilderij.

2018

Glaskunst

2018

Mijn thema dit jaar is Hergebruik. Hergebruik van de ondergrond waarop ik al mijn dessins druk, hiervan heb ik stevige bijzondere tassen gemaakt. Maar ook hergebruik van mijn dessins!

2018

Ik maak houtsculpturen van diverse aard en omvang en volg daarbij zo veel mogelijk de visie van “nature Art”, zoals hierboven omschreven. Veelal probeer ik reeds gebruikt en afgedankt hout een “tweede leven” te geven. 

2018

(N)eat staat voor:
N van Neeltje

eat van eten
Neat: Engelse vertaling  = geregeld, ordelievend, duidelijk en net

 

2018

Mijn inspiratie komt voornamelijk uit de natuur en met name de verweerdheid, roest en andere sporen die achtergelaten zijn.

2018

Rondje Watertoren 2016 is mede mogelijk gemaakt door GOS (Gezamelijke Ondernemers Schimmert)
Lokatie 1

Het werk van Tim Scheffer, installaties, is te zien als onderdeel van de expositie Smaak! in de Watertoren.

2018

Pagina's

Scroll to top