Kunstroute rondje Watertoren Schimmert

Ik combineer mijn voorliefde voor mooie vormen, opgedaan gedurende jaren van beeldhouwen en boetseren, met het vakmanschap dat bij het creëren van een sieraad komt kijken.

2018

Babke Moelee werkt in Brons. Haar beelden zijn figuratief, lief, luchtig en speels, maar ontwapenend is waarschijnlijk de leukste omschrijving van haar werk.

2018
Lokatie 1

Atelier Nosh is onderdeel van de expositie Smaak! in de Watertoren.

2018
Lokatie 1

Het werk van Harry Peerboom is onderdeel van de expositie Smaak! in de Watertoren.

2018

Pallieter Hutschmakers woont en werkt in Maastricht en is afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht.

2018

Mijn inspiratie is divers. In eerste instantie is dat kleur. Kleur is heel belangrijk voor mij. Verder kunnen beelden uit mijn directe omgeving, die van iets verder weg of een combinatie daarvan tot een schilderij leiden. Ook het proces zelf is een factor in het tot stand komen van een schilderij.

2018

Geregeld komen driehoekige vormen in combinatie met strakke lijnen terug in mijn objecten. Een driehoek betekent voor mij een mens als geheel met zijn drie delen: lichaam, geest en ziel, maar ook gevoel, liefde en bewustzijn.

2018

Moderne en strakke vormgeving typeert de stijl van het werk, evenals de inrichting van de galerie.

2018

Mijn werken bestaan uit keramiek, kleurrijke beelden op ijzeren statieven voor binnen en buitenshuis, eigen ontwerp.

2018

Ik maak houtsculpturen van diverse aard en omvang en volg daarbij zo veel mogelijk de visie van “nature Art”, zoals hierboven omschreven. Veelal probeer ik reeds gebruikt en afgedankt hout een “tweede leven” te geven. 

2018
Lokatie 1

Via Kunstbende Limurg zijn jongeren betrokken bij SMAAK! in de Watertoren.
Tijdens Rondje Watertoren zullen de jongeren hun creaties presenteren.
 

2018

De grootste inspiratiebron van Jef Boosten is het Zuid Limburgse landschap. Ook bloemen en dieren zijn favoriete onderwerpen.
​Hij is een pure autodidact die nauwkeurig en realistisch werk vervaardigd. 

2018

Mijn kunst behoeft niet altijd een naam. Het resultaat moet het oog behagen en het hart raken.

2018

Mijn thema dit jaar is Hergebruik. Hergebruik van de ondergrond waarop ik al mijn dessins druk, hiervan heb ik stevige bijzondere tassen gemaakt. Maar ook hergebruik van mijn dessins!

2018
Pleisterplaatsen zijn te herkennen aan onderstaande banner


 

Armand Naebers is geboren en getogen in Hoensbroek. Daar werkt hij al 25 jaar als beeldend kunstenaar. Hij is volledig autodidactisch, maakt voornamelijk bronzen beelden.

2018

Mijn werk is figuratief, extravert en "aaibaar" met af en toe een stukje humor. Het kernwoord is puur; het motto is: “what you see is what you get”.

2017
Lokatie 1

Het werk van Robin Knollmüller, Urban exploring-Fotografie, is onderdeel van de expositie Smaak! in de Watertoren.

2018
Lokatie 1

Het werk van Siobhan Daly is onderdeel van de expositie Smaak! in de watertoren

2018

Mijn werk kenmerkt zich door organische en figuratieve vormen. Bestaande natuurlijke vormen, zoals stukken boom, wrak en drijfhout dienen als inspiratiebron.

2018

Steeds weer is het voor mij een uitdaging om het “knoeien” met water en verf onder controle te houden met een goede aquarel als eindresultaat.

2017

Glaskunst

2018

Een verassend kunstenaar met een veelheid aan techniek en materialen.

2017

Sinds 1978 werkzaam als beeldend kunstenaar in aquarel en pastel.

2018

Het grote thema in mijn werk is altijd de mens. Mijn keramische en bronzen beelden bestaan meestal uit mannen en vrouwen, vaak overdreven rond, die innerlijk van elkaar houden.

2018

“Spelen in een driedimensionale wereld”

2018

Tijdens het  ontwerpen laat ik mij inspireren door oude, met name Afrikaanse, culturen en islamitische kunst en architektuur.

2018

Rondje Watertoren 2016 is mede mogelijk gemaakt door GOS (Gezamelijke Ondernemers Schimmert)

Schilderkunst met houtbewerkingen

2018

Pagina's

Scroll to top