Kunstroute rondje Watertoren Schimmert

(N)eat staat voor:
N van Neeltje

eat van eten
Neat: Engelse vertaling  = geregeld, ordelievend, duidelijk en net

 

2018

Hans en Bernadette te Wierik zijn een kunstenaars echtpaar dat al sinds 1996 beelden en sculpturen maakt in hun atelier in Herten; het werk past goed bij elkaar ondanks ieders aparte stijl. 

2018

Bronssculpturen waarbij de vrouw centraal staat. De vrouw als vormgeefster, mooi door eenvoud, elegantie en met een vleug abstractie.

2018

Mijn inspiratie komt voornamelijk uit de natuur en met name de verweerdheid, roest en andere sporen die achtergelaten zijn.

2018

Armand Naebers is geboren en getogen in Hoensbroek. Daar werkt hij al 25 jaar als beeldend kunstenaar. Hij is volledig autodidactisch, maakt voornamelijk bronzen beelden.

2018

Mijn beelden zijn uniek door hun structuur, lijnenspel, kleur en vorm; het  kappen, raspen, schuren en polijsten is uitdagend en het resultaat is dus altijd weer verrassend.

2018
Lokatie 1

Het werk van Siobhan Daly is onderdeel van de expositie Smaak! in de watertoren

2018

Mijn kunst behoeft niet altijd een naam. Het resultaat moet het oog behagen en het hart raken.

2018

Graag schilder ik  portretten of model, maar soms laat ik me door mooie landschappen verleiden.

2018

Willem Fermont is een rusteloos mens. Zijn leven is een zoektocht, hij observeert en is onderweg. Niet het doel is belangrijk maar het onderweg zijn.
​Een lopend documentaire project van fotograaf Dennis Lardenoije is tijdens Rondje Watertoren te zien met een kleine selectie uit dit project.

2018

Het geeft een heerlijk gevoel om speelse, abstracte of praktische vormentaal tot uiting te brengen door middel van klei! Mijn passie gaat uit naar abstracte mensvormen en huis- tuin- en keukenobjecten.

2018

Ouderwetse ambacht achter de draaischijf heeft mijn voorkeur.

2018
Pleisterplaatsen zijn te herkennen aan onderstaande banner


 

Sinnlichkeit und Metamorphosen
De internationaal bekende glaskunstenaar Elena Graure - Manta komt oorspronkelijk uit Roemenië alwaar ze de Kunstacademie heeft doorlopen.

2018

Moderne en strakke vormgeving typeert de stijl van het werk, evenals de inrichting van de galerie.

2018

Op dit moment ben ik gefascineerd door bomen, golven, takken....... licht, ritmes.

2018

Achter de draaischijf vergeet ik al snel de tijd. Draaien is voor mij een ontspannende bezigheid. Het zien hoe iets onder je handen ontstaat is geweldig.

2018
Lokatie 1

Pim Custom made Guitars, Pim Raaijmakers is onderdeel van de expositie Smaak! in de Watertoren.

2018

Ik ben Alies Koenen. Juweelkunstenaar & Edelsmid met een eigen atelier in het voormalige monumentale Bisschoppelijke College te Sittard.
Ik vervaardig sieraden en objecten uit edelmetalen, vaak gecombineerd met een andere materiaal zoals papierporselein, plexiglas enzovoort.

2018

De meeste van mijn beelden zijn abstract en hebben organische vormen. Ik werk in steensoorten als: Belgisch hardsteen, verschillende soorten serpentijn, albast en speksteen, India Red.

2018
Lokatie 1

Het werk van Robin Knollmüller, Urban exploring-Fotografie, is onderdeel van de expositie Smaak! in de Watertoren.

2018

Inkie en Toine maken sinds 2003 grafisch werk, voornamelijk etsen.

2018

De schalen, kandelaars, vazen, dieren enz. zijn opgebouwd uit platen klei en worden vervolgens zeer kleurrijk,  met stippen, strepen en ook wel met zilver- en goudaccenten geglazuurd. Humor speelt in mijn werk een grote rol.

2018

Glaskunst

2018

Atelier- Galerie - Beeldentuin, beeldhouwer. Bronzen beelden.

2018

De kunst van Ton van der Werf is ook de kunst van het zwerven.

2018

De vrouw staat in mijn beelden vaak centraal. Een vrouw, die plezier heeft in het leven en die koketteert met haar persoonlijke kracht. Soms ontstaan de beelden vanzelf en meestal werk ik vanuit een van te voren uitgewerkt plan.

2018

Rondje Watertoren 2016 is mede mogelijk gemaakt door GOS (Gezamelijke Ondernemers Schimmert)

Pallieter Hutschmakers woont en werkt in Maastricht en is afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Maastricht.

2018

Pagina's

Scroll to top